HOME | KOGELWERENDE BALIES | KANTOORINRICHTING | GEPANTSERDE DEUREN | KEUKENS & BADKAMERS | CONTACT | LIGGING | LINKS

 
 

Gepantserde deuren

 

 
Gepantserde en brandwerende binnendeuren
 

Beide deurtypes zijn in diverse afwerkingen mogelijk: te schilderen, gefineerd, bekleed met HPL. Ze kunnen al dan niet met gesofisticeerde veiligheidssloten worden geplaatst.

 
                                                    
 

De BENOR brandwerende deuren worden door eigen erkende plaatsers deskundig volgens de normen geplaatst.

Deze deuren kunnen in uitvoering Rf ½ h en Rf 1h voorzien worden. Ook een combinatie van inbraak-, kogel-, en brandwerendheid is mogelijk.

 
Een goede deurbeveiliging heeft een aantal mechanische inbraakbeveiligingsverhogende kenmerken:
 
• Een meerpuntsluiting:
 

Door het meerpuntslot krijgt de inbreker af te rekenen met meerdere punten waarop de deur vergrendeld is. Deze beveiligen de deur tegen grote drukkrachten, zowel in dwars- als in lengterichting en werken bijgevolg vertragend.

De nachtschoten, de onderdelen die met het draaien van de cilinder de deur vastzetten, dienen een minimale lengte van 20 mm te hebben.

 
• Inbraakwerend veiligheidsbeslag:
 

Een inbraakwerende krukgarnituur gemonteerd met stevige schroeven die niet zichtbaar zijn aan de buitenkant, met een stalen onderconstructie in binnen- en buitenschild en een degelijke profielcylinder, geven de inbreker een eerste indruk dat de deur beveiligd is en meestal is dit al voldoende om hem af te schrikken.

     

 
• Een sluitkom
 

Het plaatsen van een sluitkom in plaats van een sluitplaat biedt een hogere veiligheid aan de slotzijde. Om inbraakveilig te zijn, dient hij uit gehard staal te bestaan en gemonteerd te zijn met voldoende lange schroeven in een stevig deurkader.

 
• Dievenklauw
 

Aan de scharnierzijde worden dievenklauwen ingewerkt. Dievenklauwen bestaan uit 2 delen: een kozijn- en een deurgedeelte. Wanneer de deur gesloten is, kan aan de scharnierzijde bijna niets meer verwrongen of opgelicht worden.

 
• Een veiligheidscilinder
 

Deze is voorzien van een uittrekbeveiliging om het uittrekken van de cilinder te voorkomen. Geharde stiften voorkomen het uitboren van de cilinder. Een eventuele uitsprong van de cilinder mag nooit meer dan 2 mm bedragen, zodat inbrekers geen tang kunnen plaatsen.

 
• Bijzondere beveiliging
 

In sommige gevallen kan je ook een anti-inbraakstrip of "secustrip" plaatsen. Deze secustrip voorkomt dat men met een schroevendraaier of met een breekijzer tussen de deur en de kader kan.

 
                     
 
Gepantserde stalen deuren
 
Deze deuren vinden meer en meer hun toepassing in private woningbouw als afscherming van het slaapgedeelte of de garage. Ook als inkomdeuren van appartementsgebouwen al dan niet in een gewone of brandwerende uitvoering.
   - DS - 10 in gewone uitvoering
   - RF - 30 in brandwerende uitvoering
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- INBRAAKATTEST met goedkeuringsnummer: TCC4-014
- 4 sluitingspunten aan de scharnierzijde
- 6 mobiele aansluitingspunten en dagschoot die in verbinding staan met de beschermde slotkast
- De RF-30 is voorzien van een slotkast met cilinderslot (met veiligheidscertificaat) dat de veiligheid garandeert tegen inbraak.
- Veiligheidscilinder met certificaat
- Veiligheidscilinder met nood & gevarenfunctie (dwz. zelfs wanneer er langs binnen een sleutel op de deur zit of zelfs gesloten is, kan men nog steeds de deur langs buiten openen met een andere sleutel)
- De RF-30 is een brandwerende deur met Belgisch BRANDATTEST ATG BENOR label n° 98/2238
- De kader van de deur is in grondlaag bruin en geplooid in staalplaat (25/10) van 2 mm dikte om de robuustheid te vergroten
- De stilte wordt verzekerd door scharnieren met kogellagers die de deur met een zachte beweging openen en sluiten
- Volledig rubberen afdichtingsstrip en automatische tochtband onderaan de deur
- Kijkgaatje (brandwerend) met brede hoeklens op gewenste hoogte
- Brons, koper, inox mat of chroom kleurige deurkruk binnen en bol aan de buitenkant (eventueel dubbele kruk mogelijk)
 
Al deze gepantserde deuren worden voorzien van onze Winkhaus X-tra cilinders, die boor-, trek- en afbreekbeveiligd zijn, met sleutelcertificaat en paniekfunctie.
 

                     

 
Men heeft de keuze tussen vlakke panelen wit, grijs, crème, mahonie, sapelie, kerselaar, lichte of donkere eik en MDF of een volledig gamma design cassettepanelen in RAL-kleuren
 

  

 
Buitendeuren in dezelfde uitvoering DS-10 op maat gemaakt, geheel volgens uw wensen. Alle vormen en maten zijn mogelijk. De deur kan eventueel voorzien worden van een brievenbus.
 

  

 

 

Designed by VDB Webdesign Oudenaarde